top of page

UPCOMING EXHIBITION

Groepsexpositie "Verbondenheid, de keus van Kees"

Paviljoen Makeblijde, Oud Wulfseweg 3, Houten

Opening 22 maart 14.00u - 16.30u

22 maart - 21 juni 2015

De Cultuurnacht Houten heeft wethouder Kees van Dalen gevraagd een expositie naar zijn smaak in te richten in het thema ‘Verbondenheid’. Kees voelt zich verbonden met alle kunstdisciplines en met mensen en vraagt kunstenaars hun werk voor deze expositie aan te bieden. Uit het aanbod maakt hij een keuze voor de expositie. Wil je meedoen, stuur dan vóór 12 maart een foto van jouw werk of werken in. De expositie is vanaf 29 maart in Makeblijde drie maanden open voor publiek.

‘De keuze van ..…’ is een terugkerend onderdeel van de Houtense cultuurnacht. Nieuw is dat de expositie drie maanden blijft en de locatie: Architectuurcentrum Makeblijde. Zowel in het paviljoen als in de tuinen kan geëxposeerd worden. Het paviljoen biedt ruimte aan circa 20 schilderijen en 8 objecten (beelden, glas, enz.). Buiten is er bijna geen limiet aan het aantal kunstwerken of installaties dat geplaatst kan worden.

De keuze van Kees van Dalen, wethouder cultuur, stelt dit jaar de expositie samen. Hij heeft de moeilijke taak een keuze te maken uit het enorme aanbod aan kunst en cultuur. In die keuze is Kees helemaal vrij. De werken moeten alleen passen in het thema ‘Verbondenheid’, het thema van de cultuurnacht. Over dit thema heeft de organisatie met Kees gesproken.

Verbondenheid Kees is verbonden met zijn portefeuille als wethouder, waaronder sociale zaken en kunst en cultuur. Hij voelt zich verbonden met Houten en de mensen die hier wonen en vindt het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Hij zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden als vluchtelingen hun verbondenheid met hun oorsprong of vaderland willen laten zien.

Natuurlijk is Kees ook verbonden met zijn gezin en familie. Daarvan wil hij ook iets laten zien. Verder heeft Kees een band met de bergen en bergwandelingen. De hoogten, de vergezichten, de vrijheid die hij voelt als hij daar wandelt, laten hem stralen. Kees is gefascineerd door het Midden-Oosten. Als hij zijn ogen dicht doet, ziet en ruikt hij de kleuren en geuren. Verbondenheid is voor Kees ook de verbinding met het verleden en de toekomst. Denk dan bijvoorbeeld aan bodemvondsten uit de oudheid en kunst gemaakt door kinderen of jong cultureel talent.

Featured Posts
Recent Posts
bottom of page